Gołka

Tradycyjny ser wędzony lub biały

Z mleka krowiego produkujemy tak zwane gołki jest to tradycyjny ser wędzony lub biały, który jest delikatny w smaku

Często przez co jest mylony z oscypkiem , gołka ma mniej intensywny smak oraz posiada mniejszą zawartość soli i przez to jest
wyjątkowy oraz posiada twardą skórkę przez co jest uwielbiany w szczególności przez dzieci. Dzięki swojej kruchości może śmiało konkurować z parmezanem!
Mleko do produkcji gołek pochodzi tylko z ekologicznych hodowli krów w Tatrach , dzięki temu jest wyjątkowe i niepowtarzalne.

A herd of cows grazing on a high alpine meadow against mountains

Gołka doskonale sprawdza się jako aperitif z wszelakimi dżemami z przepisów babci oraz miodami w zależności od upodobań konsumenta, idealnie komponuje się również na kanapkę oraz sałatki. Świetnie sprawdza się również do dań mięsnych oraz nowość na rynku pizza z gołką która podbija coraz większe grono polaków oraz gości z zagranicy!

Składniki: Mleko krowie, sól, podpuszczka.
Przechowywać w temperaturze 2-8 stopni C.
Data ważności 2 miesiące w zależności od partii produkcji
Nasze gołki wyrabiane są ręcznie przez co są wyjątkowe i niepowtarzalne dlatego mogą się różnić nieco wyglądem oraz wagą.