Sery dojrzewające
Dojrzewanie serów to najważniejszy element procesu produkcyjnego tych serów. To czysta magia, która dzieje się tuż pod skórką, a czasami i na jej powierzchni. A wszystko po to, aby powstały pełne szlachetnego smaku i aromatu sery dojrzewające.
CZARNY MNICH
Typ angielski
Cheddar krowi, dojrzewający minimum 4 miesiące. Ser rzemieślniczy w stylu angielskim, wytwarzany według tradycyjnej receptury z pełnego mleka krowiego.
Gouda
Typ holenderski
Ser rzemieślniczy (farmerski) w stylu holenderskim, warzony według tradycyjnej receptury z pełnego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 4 tygodnie.
St Paulin / Pustelnik
„Na czerwoną skórkę”
Ser dojrzewający minimum 4 tygodnie. Powstaje z niepasteryzowanego mleka krowiego, według tradycyjnej zakonnej receptury. Pielęgnacja „na czerwoną skórkę” sprawia że ma niepowtarzalny smak i aromat.
Brat Klaus
Typ alpejski
Ser w stylu alpejskim, warzony z pełnego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 4 miesiące.
Koźlak Czarny
Kozi typu angielskiego
Ser rzemieślniczy w stylu angielskim. Powstaje z niepasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa minimum 4 tygodnie.