Sery dojrzewające

Dojrzewanie serów to najważniejszy element procesu produkcyjnego tych serów. To czysta magia, która dzieje się tuż pod skórką, a czasami i na jej powierzchni. A wszystko po to, aby powstały pełne szlachetnego smaku i aromatu sery dojrzewające.

CZARNY MNICH

Typ angielski

Cheddar krowi, dojrzewający minimum 4 miesiące. Ser rzemieślniczy w stylu angielskim, wytwarzany według tradycyjnej receptury z pełnego mleka krowiego.

Gouda

Typ holenderski

Ser rzemieślniczy (farmerski) w stylu holenderskim, warzony według tradycyjnej receptury z pełnego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 4 tygodnie.

St Paulin / Pustelnik

„Na czerwoną skórkę”

Ser dojrzewający minimum 4 tygodnie. Powstaje z niepasteryzowanego mleka krowiego, według tradycyjnej zakonnej receptury. Pielęgnacja „na czerwoną skórkę” sprawia że ma niepowtarzalny smak i aromat.

Brat Klaus

Typ alpejski

Ser w stylu alpejskim, warzony z pełnego mleka krowiego. Dojrzewa minimum 4 miesiące.

Koźlak Czarny

Kozi typu angielskiego

Ser rzemieślniczy w stylu angielskim. Powstaje z niepasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewa minimum 4 tygodnie.